Wie is Trudie de Koning?
 
Trudie schildert voornamelijk stillevens en portretten van mens en dier. Haar schilderijen worden laagje voor laagje opgebouwd in olieverf. Zij gebruikt hierbij technieken die de oude meesters ook hanteerden. Zo maakt ze een perfect gelijkend maar ook spannend schilderij gefascineerd door het spel van licht en donker, waarbij ze het karakter op het doek levensecht weet vast te leggen.

 

Opleiding en ervaring 

 

Trudie is in 1968 geboren en tekent en schildert al vanaf haar jeugd. Dit is haar grote passie en zij is dan ook dagelijks vele uren achter haar schildersezel te vinden. 

Omdat zij de techniek achter het oude ambacht van het fijnschilderen wilde leren heeft ze  bij fijnschilderacademie “Art Partout” eerst een 3 jarige opleiding gevolgd. Daarna heeft ze de specialisaties “Portretschilderen”, “Stilleven” en “Dierenspecialisatie” afgerond. 

Trudie geeft sinds 2019 les bij "Art Partout". Het geeft haar veel voldoening om deze fascinerende schilderkunst “van de oude meesters” ook over te brengen op de cursisten die daar veel plezier aan beleven.