DE CURSUSSEN

De cursus olieverf schilderen.

In de cursus realistisch schilderen met olieverf leer je schilderen met de fijnschildertechnieken zoals de oude meesters deze hanteerden. Je leert hoe je stap voor stap een schilderij opbouwt en wat er allemaal mogelijk is met het prachtige materiaal olieverf. Hiervoor heb je geen teken- of schilderervaring nodig. De cursussen zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Heb je al ervaring met olieverf schilderen, ook dan ben je van harte welkom om je technieken verder te verbeteren en met veel plezier nog mooiere schilderijen te maken.  

 

De cursus wordt door Trudie wekelijks gegeven in het Stadshuus te Lochem. Trudie is een enthousiaste en ervaren docent met veel vakkennis. Er wordt in kleine groepen gewerkt zodat iedereen de nodige persoonlijke aandacht krijgt. 
 

Het is mogelijk om je twee keer per jaar in te schrijven voor een blok van 15 lessen. Een cursusjaar is in totaal 30 lessen van 2 1/2 uur en de blokken van een half jaar sluiten op elkaar aan. De kosten van de cursus zijn per € 27,50 per les, en vinden wekelijks plaats. Momenteel zijn er vier groepen voor olieverf schilderen en is er één groep voor het iconen schilderen. 


Ben je geïnteresseerd en wil je meer informatie neem dan geheel vrijblijvend contact op met Trudie de Koning, dit kan telefonisch 
op 06-55176314, via een mail aan [email protected] 
of door op onderstaande contactbutton te klikken:  

Eerst een keer ervaring opdoen?

Het is ook mogelijk om een gratis een vrijblijvende proefles te volgen.  

Je gaat een klein schilderijtje maken en kunt dan zelf ervaren hoe het is om met olieverf te werken. Er wordt een kleine vergoeding van € 7,50 gevraagd voor de kosten van het materiaal. 

De proeflessen vinden twee keer per jaar plaats  in het Stadshuus te Lochem. Heb je interesse in een proefles neem dan even contact op.

Cursus Icoon schilderen

 

Tijdens deze cursus gaat u zelf een icoon schilderen (schrijven) op oude wijze. U werkt met natuurlijke pigmenten en leert met de ei tempera techniek een icoon te schilderen. Het houten paneel waarop geschilderd wordt is al voorbereid met krijt en lijm zodat we direct een voortekening kunnen gaan maken en beginnen met schilderen, zodat alle aandacht meteen bij het schilderen ligt. 

U krijgt stap voor stap begeleiding bij het schilderproces en het maken van de ei tempera verf. Bij het schilderen van een Icoon wordt de weg van donker naar licht, van aarde naar hemel doorlopen. U hoeft geen ervaring te hebben om een icoon te schilderen. Degene die voor het eerst een icoon gaan schilderen is er keuze uit een aantal voorbeelden.